Interview met Angelique Gerritsen

Angelique Gerritsen, Accountmanager Economie Ede, over Dag van EZ:

“Voor je vakuitoefening en contacten is dit een ideaal event”

De Edese accountmanager Economie Angelique Gerritsen won tijdens de Dag van EZ in 2016 de verkiezing tot ‘beste accountmanager bedrijven’ van Nederland. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Stichting CLOK onder alle Nederlandse gemeenten. Dit jaar is zij wederom van de partij tijdens de aanstaande Dag van EZ op 1 november, samen met haar complete team: “Het is hét moment om al je collega’s uit het land te spreken.”

Foto angelique “We komen inderdaad dit jaar met ons complete team Economie naar de Dag van EZ. Het is hét moment om al je collega’s uit het land te spreken, ervaringen uit te wisselen en te leren van anderen. Het is sowieso gewoon heel leuk om collega’s van andere gemeenten te ontmoeten. In de gesprekken bij de koffie of lunch leer je hoe andere gemeenten bepaalde zaken aanvliegen. Daarnaast ervaren wij de workshops als uiterst interessant. Dit jaar hebben wij ons team Economie in de gemeente Ede uit mogen breiden met twee collega’s. Speciaal voor hen is deze bijeenkomst van CLOK een ideaal moment om in de materie te duiken”, aldus Angelique.

Breed interesseveld

Angelique heeft een paar actuele onderwerpen uit haar werkveld waarvan ze hoopt dat deze op de Dag van EZ aan de orde komen, of waarover ze met EZ-collega’s van andere gemeenten wil spreken om hun inzichten te ontvangen: “Bijvoorbeeld het vrachtwagen parkeren op bedrijventerreinen. Hoe gaan andere gemeenten daarmee om? Ook ben ik geïnteresseerd in de revitalisering van bedrijventerreinen. Eveneens denk ik dat mijn EZ-collega’s interesse kunnen hebben in regionale samenwerking. Hoe trekken bijvoorbeeld in een regio samenwerkende gemeenten op als het gaat om gezamenlijke marketing en acquisitie? En ook wil ik graag van anderen horen hoe zij omgaan met de behoefte aan bedrijventerreinen in strakke scenario’s zoals provincies die zouden kunnen hanteren. Bijvoorbeeld als een provincie zegt dat er door afname van bevolkingsaantallen er geen ruimte meer is voor nieuwe bedrijventerreinen, terwijl je als gemeente bij je huidige bedrijfsleven wel die behoefte aan uitbreiding proeft.”

Veel positiviteit na verkiezing

In 2016 werd Angelique verkozen tot ‘beste accountmanager bedrijven’ van Nederland. Wat heeft dat haar gebracht? “Heel erg veel positiviteit. Trots binnen ons team, binnen de gemeenten, maar ook merk ik trots buiten het gemeentehuis. Want ook ondernemers en gemeenten in de regio waar ik veel mee samenwerk, merken op dat we allemaal door deze award goed op de kaart zijn komen te staan.”

 

Top 3 Beste PPS 2018 bekend!

Nieuws

De juryleden Jan van Ginkel, Bastiaan de Roo, Cees Nuijten hebben zich afgelopen dagen beraden over de nominaties v...

Lees meer

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Nieuws

     Aanmelden en kosten Bent u aan het werk als accountmanager bedrijven, bedrijvencontact...

Lees meer

Gezamenlijk aan de slag met Omgevingswet

Nieuws

Hoe gezamenlijk om te gaan met de Omgevingswet is en blijft voor velen een uitdaging. Het OmgevingsPlatform heeft d...

Lees meer