Terugblik Nationale Dag van Economische Zaken 2018

Op de Nationale Dag van Economische Zaken 2018 mochten we ruim 200 EZ-collega’s ontvangen. Het was een dag bomvol inspiratie. Met 12 workshops en diverse bevlogen toespraken is er veel kennis uitgewisseld en opgedaan.

De dag werd afgetrapt door dagvoorzitter Han Looijen, voormalig wethouder van Zaltbommel. Drs. Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap, Ministerie EZK) nam de zaal snel mee de diepte in. Hij sprak over grote uitdagingen voor de publieke sector, zoals verduurzaming en digitalisering. Dat werd aangevuld met het verhaal vanuit StartUpDelta.

Tijdens de workshops was er ruimte om in te zoomen op specifieke thema’s die bij de EZ-collega op het bord liggen. Zo zijn relatiebeheer, destinatiemarketing, vestigingsfactoren, de ondernemende ambtenaar, klimaatneutrale bedrijventerreinen en nog veel meer issues aan bod gekomen.

In de middag sprak Ruud Veltenaar (filosoof, auteur, TED-spreker) op wervelende en humoristische wijze over ‘shift happens’. Hij ging in op ontwikkelingen en trends die invloed hebben op de lokale economie.

Tussen de workshops en toespraken door was er veel ruimte om te netwerken, konden de deelnemers relevante stands bezoeken en was er natuurlijk de uitslag van de verkiezing Beste Publiek-Private Samenwerking. De Green Chemistry Campus uit Bergen op Zoom sleepte de titel in de wacht.

We kijken terug op een geslaagde dag en zien uit naar de volgende en vijfde editie van de Dag van EZ. Deelnemers, sprekers, standhouders en workshopleiders: hartelijk dank voor jullie inzet en aanwezigheid.

Wilt u de presentaties van de dag terugkijken? Bekijk ze hier.

Meer foto's zien? Klik hier.

Interview met Jan Westert

Nieuws

Verkiezingen voor de Provinciale Staten: een goed beïnvloedingsmoment Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor d...

Lees meer

Minder regeldruk voor ondernemers?

Nieuws

Regels schrappen waar dat moet en bijsturen waar het nodig is. Zo wil het kabinet samen met ondernemers werken aan ...

Lees meer

Bruto Lokaal Product: een CLOK uitgangspunt

Nieuws

Het Bruto Lokaal Product wordt een steeds belangrijker begrip. En het is ook steeds meer een concreet hanteerbaar b...

Lees meer